Bergwandelen begeleide tocht | Tour des Aiguilles Rouger

mont blanc

Tijdens onze 7-daagse tocht langsheen het panorama balkon van de Mont Blanc zullen we niet enkel genieten van de indrukwekkende panorama's op de gletsjers en rotspieken van het Mont Blanc massief boven Chamonix. Er wordt aandacht besteed aan alle aspecten die noodzakelijk zijn om van een zelfstandige huttentocht in de bergen een leuke en veilige onderneming te maken.

Wie een cursus bergwandelen volgde, krijgt de kans om alle theorie onder begeleiding in de praktijk te oefenen. Het uitwerken van een marsplan, het (bege)leiden van een groep langsheen de juiste paden en aan het juiste staptempo, oefenen van staptechnieken in verschillende soorten terrein, het testen van onze oriëntatie skills, de fauna en flora of de geologie en verschillende gesteenten leren ontdekken,.... we maken tijdens deze tocht voldoende tijd vrij om dit alles te oefenen.

Volgde je nog geen opleiding maar sta je open om al die nieuwigheden in de praktijk te ontdekken en wil je met ons mee op begeleide tocht dan ben ook jij welkom op onze huttentocht doorheen het massief van Les Aiguilles Rouges, het panorama balkon van de Mont Blanc.

Tijdens een info-avond wordt de tocht in detail besproken en zal er ook aandacht zijn voor de juiste uitrusting die nodig is voor een huttentocht in de bergen. Op onze voorbereidingstocht kunnen we elkaar al wat beter leren kennen, maar zullen we ook kunnen zien hoe het met de conditie gesteld is.

Club: BPA
Begeleiders: Gui Lemmens, Eddy Serneels
Voorbereidingsmoment:
datum in onderling overleg, 1 avond in Hemiksem tijdens de week + 1 dagtocht op zondag in Freyr

Inschrijven en informatie: http://www.bpa.be/index.php?pid=915&eid=7130879

Prijs:

  • EUR 620 voor leden BPA en deelnemers van de cursus bergwandelen
  • EUR 685 voor leden van een andere KBF club


Inbegrepen: infoavond en voorbereidingstocht, 8 overnachtingen in berghutten op basis van  half pension, 7 stapdagen, begeleiding en lesmomenten tijdens de stage, annuleringsverzekering

Niet inbegrepen: vervoer heen en terug voorbereidingsdag en stageplaats, niet geplande kosten voor bv. vervoer ter plaatse, persoonlijke uitgaven zoals dranken, douches.

Deelnamevoorwaarden:

  • lid van een club aangesloten bij KBF
  • degelijke fysieke conditie
  • deelnemen aan de voorbereidingstocht.

 

Algemene gegevens
Uniek nummer:
BWBPA3
Type:
Stage
Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
8
Max. aantal deelnemers:
12