Klim- en Bergsport Magazine wordt Monte

Klim- en Bergsport Magazine 2020-1

Even schrikken misschien, wanneer de nieuwe uitgave van Klim- en Bergsport Magazine op de mat valt? De cover van ons tijdschrift kreeg een grondige opknapbeurt. Er prijkt ook een nieuwe titel op: Monte,  geïnspireerd op het Latijn voor berg. Want dat is waar het bij de Klim- en Bergsportfederatie om draait. Of het nu gaat om de Alpen, de Himalaya of de ‘afgeleide’ vormen dichter bij huis. 

Allicht heb je ook gemerkt dat het tijdschrift iets later dan gebruikelijk op de mat valt. Voortaan verschijnt het KBF-ledenmagazine niet vijf, maar vier keer per jaar. Een beslissing waarbij we niet over één nacht ijs zijn gegaan. Meer dan ooit wil de KBF haar verantwoordelijkheid opnemen en bijdragen aan een meer duurzame wereld. Daarom kiezen we voor duurzamer FSC-papier en biologische inkten. Vanaf de tweede uitgave (in juni) verzenden we “Monte” onder een biologische folie, die overigens op de composthoop mag. 

Desondanks ligt het papieren tijdschrift ons nauw aan het hart. Het is de culminatie van veel hard werk, geleverd door een team van gepassioneerde, vrijwillige redacteurs. We kiezen met “Monte” voor meer kwalitatieve uitgaves, die maanden later nog steeds relevant zijn. Er is ruimte voor inspirerende reisverhalen en goed onderbouwde, technische artikels. Kortom, we willen van dit magazine een pronkstuk maken, iedere uitgave opnieuw. Wil jij ook jouw bijdrage leveren en deel uitmaken van het redactieteam? Laat het ons weten via redactie@kbfvzw.be. 

In deze eerste uitgave nemen we je mee naar het dak van de wereld: de Himalaya. Een regio die tot de verbeelding van iedere bergliefhebber spreekt. Laat je meevoeren naar een wereld vol kleurrijke gebedsvlaggen, eeuwige sneeuw en wonderlijke ontmoetingen. Deze uitgave is nu ook online beschikbaar. 

Veel leesplezier!