Anak Verhoeven en Nicolas Collin klimmen naar goud op BK Lead

BK Lead & Paraclimbing 2019

Op zaterdag 11 mei vond het Belgisch kampioenschap lead en paraclimbing plaats in klimzaal Klimax in Puurs. Anak Verhoeven en Nicolas Collin pakten de Belgische titel bij de senioren. Het BK paraclimbing mocht een recordaantal deelnemers ontvangen uit België, Nederland en Duitsland. 

Senioren

 1. Anak Verhoeven 
 2. Chloé Caulier 
 3. Héloïse Doumont
 1. Nicolas Collin 
 2. Loïc Timmermans
 3. Sébastien Berthe

Veteranen

 1. Benjamin Fallet
 2. Eric Berthe 
 3. Matthias Faes 

Bekijk de volledige wedstrijdresultaten hier

Paraklimmen 

 • Categorie AL1: goud voor Pavitra Vandenhoven 
 • Categorie AL2: goud voor Frederik Leys 
 • Categorie B1: goud voor Tristan Stenuit

Bekijk de volledige wedstrijdresultaten hier

Partikelmeting in samenwerking met Camfil Belgium

Zowel topatleten als recreatieve klimmers maken tijdens een klimsessie gebruik van magnesium om hun zweterige handen te drogen en meer grip te krijgen op de grepen. Steeds meer klimzaaluitbaters en individuele sporters zijn bezorgd over de negatieve impact van deze stoffige producten op de luchtkwaliteit.

Daarom organiseerde de KBF, in samenwerking met Camfil Belgium en klimzaal Klimax, een grondige partikelmeting tijdens het Belgisch kampioenschap. Zo krijgt de KBF een meer realistisch beeld van de luchtkwaliteit in klimzalen. Camfil Belgium verzorgde een professioneel luchtfiltratiesysteem om te onderzoeken in welke mate de luchtkwaliteit verbeterd kan worden. De resultaten van deze meting lees je binnenkort in Klim- en Bergsport Magazine!

Foto's: Michaël Timmermans